Solkräm och solskyddande saker att ha till sommaren!

Nu när solen lyser starkare och vi närmar oss sommaren mer och mer behövs solkräm! För att inte få röd och flagig hud smörjer vi in oss i solkräm, fast vilken är egentligen den som funkar bäst och vad finns det för bra och dåliga saker med krämerna?

För att inte behöva smörja in hela kroppen med kräm kan det vara bra att använda till exempel solhattar och solglasögon. Här kommer lite tips på snygga accessoarer att ha när solen steker:

Bruna solglasögon (i hörnet) från Ellos.se 129:-
Svart hatt från Ellos.se 249:-
Svart mönstrad hatt från Ellos.se 149:-

Stråhatt från H&M för 79:50 :-
Hjärtformade solglasögon H&M 69:50 :- finns guldfärgade också.
Prickiga solglasögon också från H&M för 69:50:- (UVskydd)
Turkosa solglasögon från H&M 49:50 finns i fem olika färger (UVskydd)

Ett annat tips är att ha långärmade tröjor om du redan är bränd, så du inte blir mer bränd än vad du redan är! Men på sommaren kan det ju bli lite svettigt med långärmade tröjor och då kan du ju välja någon tunn tröja eller kanske någon med bara en trekvarts ärm om det inte är så farligt... 

Bra solkrämer kan köpas på till exempel apoteken. Annars brukar det finnas solkrämer på olika affärer där det finns smink, krämer och liknande produkter exempelvis Åhléns. Faktorn brukar nästan alltid stå på förpackningen och då om man inte vet vad det är, så blir det inte så bra. För att faktorn menar hur mycket solkrämen skyddar ens hud från att brännas. Faktorn ska helst vara något mellan 10 och 20 om du ska vara i solljus, t.ex när du är utomhus och hoppar studsmatta eller är på stan med kompisarna. Om du ska ligga och sola ett tag för att bli brun ska du använda en högre faktor. Även om du tar en solkräm med hög faktor kommer du bli brun, det kanske bara tar lite längre tid men din bruna hy kommer hålla i sig längre! Det finns bra läppskydd också! Till exempel "Sun Nivea, lipcare" och "Sun protecting Lipgloss" från "Isadora". Om du har bränt dig, däremot och vill svalka lite kan du använda "ACO efter sol". På förpackningen står det att den ska "återfukta och svalka". Det går lika bra att använda en återfuktande bodylotion som du kan exempelvis hitta hos "The body shop" och en andra massa affärer såklart! 

 
ACO after sun/efter sol

Hoppas du fick lite användbara tips till sommaren!

/a


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara vi ser den)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0