Ny ögonpenna (relativt ny i alla fall)

Jag tänkte ladda upp min "nya" ögonpenna! Jag köpte den för rätt länge sedan men det är en av de nyaste sminkprodukter jag köpt och jag har inte "hunnit" öppna den förens nu :) Det är en "Viva la Diva Two Lovley eyes". Det fanns olika färger men jag kände för en "forest-grön" och en lite limegrön eftersom jag inte hade någon sådan liknande färg och de andra färgerna passade inte riktigt mig! 
Jag köpte min på Åhléns och kommer tyvärr inte ihåg priset men det var något runt 55-60kr.

 

Någon gång i helgen hoppas vi kunna göra en steg-för-steg. Vi vill ha lite tips! Vad vill du ha för steg-för-steg?

/a


5 snygga tröjdetaljer

Det finns många tröjdetaljer och här är våra 5 snyggaste detaljer. Små märken, coola paljetter eller söta tryck, några bilder kommer här!


Små märken som söta hjärtan i silver!
 
Ett gulligt tryck nere vid höften är riktigt snyggt!

Paljetter är snyggt om det inte är för många!

Söta saker som rosetter passar perfekt!

Spets, både nere på tröjan, uppe på tröjan eller var det än är ser det toppen ut!

Gillar ni klädinlägg? I så fall vilka?

/a


Solkräm och solskyddande saker att ha till sommaren!

Nu när solen lyser starkare och vi närmar oss sommaren mer och mer behövs solkräm! För att inte få röd och flagig hud smörjer vi in oss i solkräm, fast vilken är egentligen den som funkar bäst och vad finns det för bra och dåliga saker med krämerna?

För att inte behöva smörja in hela kroppen med kräm kan det vara bra att använda till exempel solhattar och solglasögon. Här kommer lite tips på snygga accessoarer att ha när solen steker:

Bruna solglasögon (i hörnet) från Ellos.se 129:-
Svart hatt från Ellos.se 249:-
Svart mönstrad hatt från Ellos.se 149:-

Stråhatt från H&M för 79:50 :-
Hjärtformade solglasögon H&M 69:50 :- finns guldfärgade också.
Prickiga solglasögon också från H&M för 69:50:- (UVskydd)
Turkosa solglasögon från H&M 49:50 finns i fem olika färger (UVskydd)

Ett annat tips är att ha långärmade tröjor om du redan är bränd, så du inte blir mer bränd än vad du redan är! Men på sommaren kan det ju bli lite svettigt med långärmade tröjor och då kan du ju välja någon tunn tröja eller kanske någon med bara en trekvarts ärm om det inte är så farligt... 

Bra solkrämer kan köpas på till exempel apoteken. Annars brukar det finnas solkrämer på olika affärer där det finns smink, krämer och liknande produkter exempelvis Åhléns. Faktorn brukar nästan alltid stå på förpackningen och då om man inte vet vad det är, så blir det inte så bra. För att faktorn menar hur mycket solkrämen skyddar ens hud från att brännas. Faktorn ska helst vara något mellan 10 och 20 om du ska vara i solljus, t.ex när du är utomhus och hoppar studsmatta eller är på stan med kompisarna. Om du ska ligga och sola ett tag för att bli brun ska du använda en högre faktor. Även om du tar en solkräm med hög faktor kommer du bli brun, det kanske bara tar lite längre tid men din bruna hy kommer hålla i sig längre! Det finns bra läppskydd också! Till exempel "Sun Nivea, lipcare" och "Sun protecting Lipgloss" från "Isadora". Om du har bränt dig, däremot och vill svalka lite kan du använda "ACO efter sol". På förpackningen står det att den ska "återfukta och svalka". Det går lika bra att använda en återfuktande bodylotion som du kan exempelvis hitta hos "The body shop" och en andra massa affärer såklart! 

 
ACO after sun/efter sol

Hoppas du fick lite användbara tips till sommaren!

/a


Concealer och Foundation: Vilken är bäst?

Vi har valt ut två av de foundation och concealer vi använder. Vi ska berätta vad vi tycker är bra med dem och sedan säga vilken av de två som är bäst! Vi har valt Makeup foundation by H&M och Viva la Diva 3 in one face foundation sen som concealer valde vi Concealer by H&M och Dream Mousse Concealer (Maybelline). Vi börjar med concealern.



Concealer by H&M: Jag gillar den här concealern. Jag brukar använda den för att dölja mina mörka ringar runt ögonen eftersom den är flytande och funkar bäst så för mig. Det jag inte gilllar med denna är att när man haft på sig den under ögonen så blir den "kakig" alltså blir det ungefär som sprickor i lagret efter några timmar. Men den är helt okej, bara inte mitt förstahandsval när det gäller concealers.

Betyg: 3 av 5

Dream Mousse Concealer: Den här concealer använder jag mer för mina röda märken och finnar. Den är ganska torr för att vara en mousse concealer så det går inte lika bra att använda den under ögonen för att där är det känslig hud och då gör det ont att ta på concealern om man tar i. Fast den funkar bra ändå.

Betyg: 2 av 5

Vinnaren blev alltså Concealern från H&M!



Makeup foundation by H&M:
Den här foundation täcker väldigt lätt men samtidigt är det väldigt enkelt att lägga flera lager. Den har en konstig svag doft men som försvinner efter ett tag så ni som är känsliga mot dofter använd inte denna. Jag gillar denna väldigt mycket ändå för det ser väldigt naturligt ut och jag gillar förpackningen som är lätt att bära med sig! 

Betyg: 4 av 5 

Viva la Diva 3 in one face foundation: Som namnet säger så tillkommer tre olika nyanser, ljus, mellan och en väldigt mörk, i denna produkt vilket kan vara bra ibland men det känns ändå väldigt onödigt att betala extra pengar för en liten del av produkten som jag inte kommer använda. Om du vill kan du blanda färgerna så de passar för din hudfärg. Foundation är väldigt krämig och förpackningen är liten så även den här är lätt att bära med sig. Men den var ändå värd att köpa!

Betyg: 3 av 5 

Här blev alltså vinnaren Makeup foundation by H&M!


Hoppas ni gillade detta inlägg:)

/A&a


Fin håruppsättning

Först sätter du upp håret som på bilden (i en "boll").


Ta sedan en stor klämma.


Sätt upp "hårbollen" med klämman och rufsa till det snyggt.


Klart! Detta passar lika bra till en vardag som en fest!


Tycker ni om dessa inlägg när vi gör steg-för-steg?

/A&a

Veckans favoriter!




"Claudia" brunt nagellack från Gekås
"Nikon Coolpix L19" kamera från NetOnNet
Rosa pärlörhängen från Blomdahls
Rosa armband gjort av en kompis


Ursäkta för att vår uppdatering är väldigt låg men vi lovar att det kommer ett till inlägg idag :)

/A&a


Läppar!

Här kommer ett litet steg-för-steg inlägg och denna gången visar jag hur man skapar de perfekta läpparna!

1. Vi behöver ett läppbalsam, ett läppsift, en läppborste och ett läppglans!
 

2. Lägg på ett tunt lager läppbalsam.


3. Appelicera läppstiftet med borsten.


4. Lägg på ett läppglans, om du vill:)


5. Färdigt!!


Hoppas detta har hjälpt någon och ursäkta min hud och näsa... De såg lite konstiga ut på bilderna men jag var tvungen att fota snabbt, innan batteriet dog.

/A

Lukta fräscht!

Hej! Här kommer några tips om hur du kan lukta fräscht utan att det ska kosta jättemycket och behöva lukta allt för mycket parfym, bara för att dölja din svettlukt :)

Deodoranter och antiperspiranter: Om du inte vill lukta för mycket parfym av en antiperspirant eller deodorant rekommenderar jag "Rexona Women" eller "Pearl beaty" från Nivea. Båda har en svag doft men om ni inte är sugna på någon doft alls kan du använda "Body roll-on" från ACO. Men kolla då om den är oparfymerad eller inte eftersom det finns både parfymerad och inte parfymerad.

Duschcremer: Jag använder "LUX Shower and gel, Heavenly Milk". Det är inte så mycket lukt på denna duschcremen. Mitt tips för att känna sig extra fräsch efter ett träningspass eller liknande är att ta duschcreme där du brukar svettas mest, exempelvis armhålan. 

Parfymer:  Ifall du inte vill att din parfym ska lukta alltför mycket tycker jag du ska använda "Adidas originals" eller "So...? Kiss Me". Det kan lukta mycket om du tar för mycket men om du tar lagom mycket kommer de inte lukta så starkt. Annars kan du försöka hitta någon parfym på Apoteket som inte luktar för mycket. 

Gillar ni dessa inlägg? Kommentera!

/a


Snygga pastellfärger!

Snygga pastellfärger blir fina tillsammans med härliga jeanskläder av alla slag! Dessutom är det väldigt inne med just pastellfärger som färgerna här nedanför.

               
           grönt                rött/rosa           blått                             gult                            violett

Vi är verkligen sugna på att ha ett plagg i någon av dessa färger i sommar!

/A&a


 


Hur du rengör dina borstar!

Nu kommer hjälp till er som inte riktigt vet eller har lite svårt med att tvätta sina sminkborstar noga så de blir rena!

Det vi rekommenderar och använder är borstrengörning från MAC. Det blir mycket lättare och man får verkligen bort allt smuts från borstarna. Men om ni inte har något sådant är det lungt för vi hjälper er med.

Ni som inte har borstrengörning:
Ta fram alla borstar du vill rengöra och lägg de på en pappersduk eller liknande. Börja sedan med att skölja vatten i borsten. Tänk på att bara skölja borsten och inte själva skaftet efter som då kan borsten lossna. Lägg sedan borstarna ner på pappret för om du ställer de upp kan vattnet rinna ner och då kan samma sak hända här: att borsten lossnar. Om ni inte har borstrengörning kan ni använda babyschampo! 

Ni som har borstrengörning:
Lägg alla borstar på en pappersduk. Häll sedan borstrengörningen på en borste. Borsta sedan fram och tillbaka på pappersduken och då ser du att smutsen åker av. Om du vill kan du sedan skölja av med vatten annars kan du bara låta bli och lägga dem för att torka. Tänk också på att om det rinner ner vatten eller någon vätska i skaftet rostar det och borsten går sönder. 

 
Borstrengörning från MAC ca 110:-


/a


Veckans favoriter!






Blommiga träskor köpta på en marknad. (a)
Vitt nagellack från "Depend" köpt på Åhléns. (a)
Rosa läppglans "Watershine Gloss Diamonds" från Mabyline köpt på Gekås, Ullared. (A)
Tre olika foundartion färger från "Viva la Diva" köpt på Åhléns. (A)

/A&a


Fransk manikyr... Hemma!

Nu ska vi visa hur du kan göra en egen fransk manikyr hemma, på några minuter!

1. Du behöver 3 lack, ett bas lack, ett vitt och ett svagt rosa lack.


2. Lägg baslacket över hela nageln.


3. Fyll i den vita kanten på din nagel med det vita lacket.


4. Till sist lägg det ljusrosa lacket över hela nageln. Klart!


Om ni vill göra det lite extra fint placera då "nagel stickers", tex. en fin blomma eller en fjäril på nageln.

Hoppas ni gillade detta inlägg, vill ni att vi ska göra flera nagel inlägg, kommentera!

/A&a

Hår - 5 tips!

Dags att ge våra tips om hur du tar hand om ditt hår på ett både billigt och bra sätt!

1. Tvätta håret minst varannan dag för att hålla ditt hår rent och fräscht. Kom ihåg att inte gå ut med blött hår på morgonen om det är kallt, då kan man skada håret.

2. Tänk på att alla dyra schampo och balsam inte alltid är det bästa för ditt hår. Prova dig fram och se vilket som passar bäst för dig och ditt hår. Det behöver inte kosta jättemycket för att det ska fungera för ditt hår.

3. Om du plattar eller lockar ditt hår använd alltid ett värmeskydd innan så ditt hår inte bränns eller skadas. Glöm inte att om du plattar eller lockar ditt hår varje dag så slits håret.

4. Sov inte alltför ofta med uppsatt hår, det sliter!

5. För att din håruppsättning ska hålla och inte förstöras spraya med bra hårspray. Om du använder hårspray eller andra stylingsprodukter så får du inte glömma att tvätta ur produkterna ur håret.

Det var alla våra tips :) Snälla, säg vad vi ska göra i nästa inlägg! Behöver idéer...

/A&a


Steg-för-steg ögonskugga "Coffee"

Vi lovade ju er en steg-för-steg ögonskugga så här kommer en! Den är med bruna skuggor och därför har vi valt att kalla den "Coffee". Vi har använt "Isadoras" 3 bruna skuggor.

1. Börja med att ta en beigeskugga.



2. Lägg den beigeaskuggan över ögonlocket.


3. Nu tar vi den lite ljusare beigea skuggan.


4. Den ljusa skuggan lägger du sedan vid ditt ögonvrå.


5. Till sist tar vi den mörkaste skuggan som finns på paletten.


6. Den bruna skuggan passar bra i yttre hörnet av ditt ögonlock.


7. Här är resultatet!


Hoppas ni tycker de här bilderna var lite bättre än de i den förra steg-för-steg ögonskuggan :) Vad tycker ni om looken? Och vad vill ni ha i framtida steg-för-steg?

/A & a


:(

 

Hej, ursäkta att vi inte har uppdaterat på bloggen. Vi har nämligen mycket skolarbete som måste göras och därför kan vi inte lägga allt för mycket tid på bloggen. Men snart kommer ett steg-för-steg inlägg och en rencension. Tills dess kommer vi inte vara så aktiva, hoppas ni ändå fortsätter kika in här då och då.

Ha det bra /A & a

Veckans favoriter



Här kommer en ny kategori: Veckans Favoriter! Där vi kommer visa våra favoriter denna veckan och vilken sak vi använt mest. Det kan vara smink, smycken, kläder, skor, väskor eller vad som helst :)

Den här gången blir det de här favoriterna:



Ett läppglans/läppbalsam från BikBok i cupcake form. (a)
Ett Liposan lipcare köpt i Grekland. (a)
Ögonskugga tre bruna nyanser från Isadora köpt på Åhléns. (A)
Concealer från Maybelline köpt på Gekås, Ullared. (A)

Kommentera och skriv vad ni tyckte om detta och vad ni vill läsa om senare :)

/A & a


Blommigt värre

 



Underbara blommiga saker från H&M! Vill verkligen ha allt på bilden. Så underbart fina saker :)
Passar perfekt till vita blusar och härliga jeansshorts på sommaren!


Runda blommiga örhängen 29.50
Blommiga ringar örhängen 49.50
Vit blombrosch/hårspänne (finns även i röd färg) 39.50
Rosa blombrosch/hårspänne 39.50
Armband 69.50

/a


Inköpt i Göteborg

Här kommer bilder och priser på vad vi köpt i Göteborg.


Tröjor från TopShop.
Grå 135:-
Rosa 599:-


Kavaj och T-shirt från Topshop.
Kavaj 999:-
T-shirt 379:-

(Alla vänstra tröjor är A och alla högra tröjor är a).


Vita skor från DinSko
249:-
Skorna är köpta av A


Smink, tvålar m.m från MAC och Lush
Borstrengörning MAC ca 77:-
Borste 217 ca 157:-
MAC ögonskuggor Freshwater,Malt och Nucturnelle ca 101:-

LipScrub Bubblegum 79:-
Tvål Lemslip Buttercream 136gram 93.84:-
Tvål Rock Star soap 194gram 95.06:-
Ansiktscrub Ocean Salt 120g 109:-

Detta var allt vi köpte! Om ni har några frågor får ni gärna kommentera :)

/A & a


Home!

Hej!

Nu är vi hemma från Göteborg med massa kassar med kläder, smink och skor m.m. Vi orkar inte lägga upp bilder på allt vi köpt idag så det gör vi imorgon, troligtvis. Tipsa gärna vad ni vill att vi ska skriva om. Vi har funderat på att göra en till steg-för-steg ögonskugga look, men vi behöver insperation! Dela jättegärna med er av era idéer!

Tack för att ni har tålamod och väntar på nästa inlägg:)

/A & a

Göteborg

Hej!

Imorgon ska jag och A sticka iväg till Göteborg. Vi kommer vara borta i stort sett hela dagen. Vi kommer därför inte orka och inte ha tid att uppdatera något. Men såklart ska vi visa vad vi köpt på lördag eller söndag. Om ni är intresserade så ska vi gå till de här affärerna:

MAC, Lush, Topshop, Esprit och många många fler :)

Om ni har några frågor om detta får ni gärna kommentera! Eller kanske ni vill tipsa vilka affärer ni vill att vi ska gå till?

/a

Dagens makeup!

 A: Denna looken är insperad av Beyonce:) 

/ A 


Shoes!!!:)


Jag vill ha dessa skor, jag behöver dessa skor!
Svarta med nitar 699:- från Ellos.se
Svarta med band 995:- från Ellos.se
Svarta killklack med rosett 299:- från Ellos.se
Svarta killklack REA 199:- från Bubbleroom.se
Grå med nitar 1299:- från Bubbleroom.se

Tipsa om vad vi ska skriva:)

/A- kommentera!!


Naglar!

 

Våra favorit nagellack!

A: Jag älskar mitt brun/guldiga nagellack från "Claudia". Det är en jättefin färg och det täcker så bra:) Jag avgudar mitt limegröna nagellack från "Viva la Diva". Fast jag måste ta två lager med färg för att få just den färgen jag vill ha vilket kan vara en aning jobbigt. Sedan gillar jag ju också mitt "Loreal Paris Manicure pastel" nagellack som har en fin vit färg men precis som mitt "Viva la Diva" nagellack måste jag också ta två eller flera lager. "Mavala Deep Blue" har en så otroligt fin färg, mörkblå. Den hör verkligen hemma bland mina favoriter!

a: Jag tycker verkligen om mitt "Wet'n Wild Wild shine" och den ljusrosa enkla färgen är fin att ha en vanlig dag i skolan och andra vardagliga stunder. Mitt ljusblåa "Viva la Diva" passar bra lite när som helst och är diskret vilket man inte kan tro. Men det blir en svag färg som jag gillar. Den starka färgen från mitt chockrosa "Claudia" nagellack är verkligen något som syns. Jag brukar inte ha starka färger på mina kläder och därför tycker jag om att bryta mönstret med hjälp av mitt lack från "Claudia". Jag har många nagellack men dessa passar definivt i mina favoriter. 

Vi har köpt våra lack på antingen "Åhlens", "Gekås Ullared" eller "Lindex".

/A & a - Kommentera!!:)  


Cocoo.se




Blir så sugen på att shoppa loss på Cocoo.se!

Glasshalsband 195:-

Gul hjärtbakelse-halsband 195:-

Blå ring 195:-

Gröna och rosa örhängen 125:-

Kanin och morots örhängen 195:-

Alla bilder är från cocoo.se


Ni får gärna tipsa oss om vad vi ska skriva om för ibland har vi idébrist och vi vill ju veta vad ni vill läsa om! :)

/A & a


Rengörningstips :)



Hej!

Nu hade jag tänkt att ge tips om sminkborttagning och övriga rengöringsmedel. 

Jag tycker själv att när man väljer produkter så ska man kolla efter något med kvalité. Något som någon rekommenderat eller kanske något man vet är bra. Ett alternativ är att kolla på Apoteket eftersom det bra produkter där.

När jag ska tvätta bort smink använder jag antingen "L300 Cleansing Milk" eller "Apoliva Rengöringslotion". Båda är oparfymerade. Jag tycker båda fungerar bra. Jag brukar ta en bomullsrondell eller liknande och sedan smörja ut på till exempel mina ögon eftersom jag tycker det är enklare.

När jag vill hålla finnar och orenheter borta använder jag och A "ACO cleansing face wash", "ACO moisturising face gel" och "ACO acnelösning". Det står numrerat vilken ordning man ska använda dem men när vi köpte dem sa apotekaren att man istället ska använda 3:an före 2:an. Börja alltså med att smörja in "ACO cleansing face wash" och skölj sedan undan det med vatten. Det står på förpackningen att den "löser upp smuts och är speciellt lämplig för fet och finnig hy". Sedan ska du använda "ACO moisturising face gel" då smörjer du bara in gelen. Här står det att den "återställer hudens fruktbalans och bevarar huden mjuk och smidig efter den dagliga rengöringen". Efter det ska du använda "ACO acnelösning" som du häller på en bomullsrondell eller liknande och duttar på ditt ansikte. Detta ska helst användas varje dag både morgon och kväll.

Om du har torra ögonlock eller mörka ringar under ögonen så kan du använda en ögonkräm. Vi föreslår "Oliva eco eye cream" eller "LdB Vitamin Eye Cream". Ta bara på lite kräm på morgonen och kvällen.

Hoppas detta hjälpte er.

/a


TRESemmé shampoo och balsam




Nu ska vi recensera "TRESemmés moisture rich" shampoo och balsam. Det finns även andra sorter som kan till exempel hjälpa mot slitet hår eller ge mer volym.

På förpackningen står det att det ska återfukta och stärka håret.

A: Jag älskar detta shampoot och balsamet! Det gör mitt hår jättemjukt och gör det lättare att borsta efter duschen. Jag gillar formulan. Shampoot är genomskinligt och flytande, det har också en god och fräsch doft.

4/5

a: Jag använde ett annat shampoo innan och mitt hår blev inte bra. Jag fick duscha mer ofta eftersom mitt hår såg smutsigt ut och även blev det. Men nu när jag använder TRESemmé funkar det mycket bättre. Jag tycker alltid det är jobbigt att borsta håret efter jag har duschat men när jag använder TRESemmés balsam går det bättre än det skulle gjort utan. Jag rekommenderar verkligen detta shampoot och balsamet.

3.5/5


Bara så att ni vet och inte missförstår så är A och a olika personer.

/A & a


Smink: Ögonskugga vårinspirerat

Nu kommer vi visa hur vi gör en vårinspirerad look med hjälp av olika ögonskuggor. Vi använde "Viva la Divas Absolutely fabulous eyes!" ögonskugga palett med 48 olika färger, den kostar 189 kr. Vi köpte vår palett på Kicks.
                                
1. Först väljer vi en ljusrosa skugga.
                                                

 2. Lägg sedan den rosa skuggan över hela ögonlocket. 


3. Ta sedan stark limegrön färg.



4. Placera den gröna skuggan i yttre hörnet av ditt ögonlock.


5. Till sist ta en vit eller ljus skugga.


6. Den lägger vi sedan i inre hörnet av ögonlocket.


7. Här är nu resultatet! Hoppas ni gillar det :)


Ni får gärna pröva själva eftersom inte bilderna kunde visa så jättebra hur det blev. Vi kommer ta bilder med en annan, bättre kamera nästa gång.

/A & a


Välkommen till vår nya blogg!

Hej!

Vi är två systrar som har bestämt oss för att blogga om våra intressen mode, smink, hår, skor m.m. Vi ska försöka att uppdatera bloggen så ofta vi har tid och lust, men tänk på att vi har andra intressen och aktiviteter bl.a skolan som kommer ta upp vår tid.

Vi hoppas ni kommer gilla vår blogg och att ni fortsätter läsa den. Om ni har några frågor får ni gärna kommentera så svarar vi så fort vi kan.

/ A & a


RSS 2.0